Vad är konverteringsoptimering?

Vad är konverteringsoptimering (CRO)?

Det kan hända att du inte tycker att konverteringsoptimering är precis lika roligt som vi tycker men effekten utav det är troligtvis någonting som dom flesta på ditt företag arbetar dagligen med att uppnå!

Vad är egentligen viktigare än att påverka mottagaren att vidta den handling som du önskar? Oavsett om du vänder dig till en besökare, kund, leverantör eller kanske en annan intressent så har du du troligtvis en vision om önskat utfall.

Hur arbetar vi med konverteringsoptimering (CRO)?
Är det genom att sätta en gigantisk orange Call to Action knapp mitt på din sida?

Visserligen är färgen mytomspunnen och sägs uppmana till konvertering hos tävlingsinriktade individer i yngre medelåldern. Visst ges möjligheten att konvertera men om det skulle leda till en ökning har vi på kort sikt enbart höjt konverteringsgraden genom en quickfix. Konverteringsoptimering är inte en quickfix.

För att arbeta framgångsrikt med konverteringsoptimering behöver man gå djupare än så. Innan du vidtar en åtgärd behöver du genomföra ett grundligt strategiarbete.
Vi behöver hitta svaret på frågor till varför, till vem, vilken kapacitet har ni och viktigast av allt vad är vårt mål.

Först därefter kan vi titta på en tydlig handlingsplan med konverteringshöjande insatser som är förenad med din strategi. I kombination med att möjliggöra spårning utifrån tydliga KPIer kan vi sedan arbeta med analys och uppföljning. Utan det ena, faller det andra!

Varje konverteringsstrategi bör därför vara är unik för att fungera optimalt.
Att vara snabbfotad och agil men samtidigt följa en tydlig projektmodell vet vi är koncept för framgång!